Friday, October 26, 2012

selamat hari raya :)

cak ! lama tak aku tak update blog nie . biasa laa . aku agak busy dengan study and mcm2 lagi laa . now ,
cuti sem . final exam pun dah habis . saya sudah bebas . tapi tak bebas sgt . tunggu result keluar baru laa rase
lega sikit n beban nak fikir tu hilang . hee :) cuak semua ada . okay , stop pasal final exam n bla bla bla .
tengok tajuk pun tau nak cerita pasal ape kan . hari nie hari raya aidiladha . so , semua msty raya kan . raya
korang msty meriah kan . okay , raya aku tade laa meriah sgt . biasa2 je . takde laa semeriah raya puasa
hari tu . hehe . soo , tade ape yg menarik nak cerita . just rindu nak menaip dekat blog nie . dah lama sgt tak
menaip dekat blog nie akibat kesuntukan masa . haha . nampak tak ayat tu mcm aku nie busy kalah pm je
kan . ahaha ! disebabkan tak beraya dekat mana2 . aku pun buat laa kerja yang paling berfaedah .
PALING ! jeng jeng iaitu snap picture . huahua . disebabkan ank sedara aku ada balik . ape lagi . dye laa jadi mangsa jadi photographer tak bertauliah . haha . sorry ye .  soo , mehh . nak share sikit gmbar time raya tadi . hee :)





nampak tak kalu takde kerja jadi mcm 
mana . haha :D



salam aidiladha semua :)

BYEBYE :) 


*saya rindu muhammad khairulzaim :)




Friday, September 7, 2012

pain .

assalamualaikum semua :) selamat malam . eh eh , silap silap . seelamat pagi semua :D nmpk tak cergas nye
tak tido ag nie . haha . tak ngantok ag sebab ptg dah tido . jadi burung hantu laa kan . dah lama tak update blog .
tade bnde laa nak update blog nie . besok plak ada test BEL . fuhh ! cuak nie . takut nie . wish me goodluck !
hopefully , boleh laa buat test besok .n hope test besok tade laa susah mana kan . nak study pun tatau laa nak
study ape . hmm , semsnjak dua menjak nie ada je org terasa . tak faham , tak faham . serabut otak nak fikir .
so , conclusion tak payah fikir . HAHAHA . *gelak jahat* come . nak share sikit gmbar ngan baby sorg nie .
haha .





sebelah aku tu laa baby nye . msty igt boyfriend kan . haha . tidak sama sekali . sebab ape baby ? sebab dye
suka sgt panggil org lain baby . hahaha . btw , sini miera aku nak cakap sikit . ape pun masalah kuat tau .
biasa laa manusia nie . kau cantik kalu kau ketawa n senyum nie . haha . ikhlas tau aku puji :DD n kesian
dekat diri kau dulu okay sayang .


*tido dulu ! mengantok . goodnight all !

Wednesday, August 22, 2012

raya 2012 :)

assalamualaikum semua :) msty sekarang nie you all still beraya ag kan . but for me , duduk rumah jela . dah
habis dah semua rumah nak g raya . dah tade rumah dah nak g beraya . hehe :) bosan jugak dudk rumah . anak
sedara n kakak2 semua dah balik rumah masing2 . so , rumah dah kembali sunyi laa . raya tahun nie tak berapa
nak seronok sgt laa . sadis je rase . nape ? saya pun  tatau laa nape . mybe sebab tak raya sama-sama kot mcm
tahun sebelum nie . mmbe laa kan . hmm :') yela , ramai dah sambung blaja so , tak boleh laa nak sama2 dah .
balik cite raya tadi . korg dapat bnyk tak duit raya . kte pun dapat bnyk jugak . haha . tp g raya rumah org tak
dapat dah laa . dah besar kan . ada certain rumah je still dapat lagi . at least seronok coz dapat raya with my
unnie n my sweetheart cima senget tu . hahah . ada laa sikit gmba . tahun nie tak bnyk gmba coz akak aku suma raya rumah mak mertua . haha . me and my brother je raya sini raya pertama . wee :)






she my rabbit . hahaha .






nampak tak gmbar merepek kteorg . haha . mmag kalu nak upload semua esok pun tak habis . nmpk tak bnyk dye mcm mana . biasa laa kalu semua muka keje nak bergambar je . sabar jela . haha . btw , thanks 
raya nie best laa dapat jumpa korg . lama kot dah tak jumpa korg . hangout sama kan . hehe :DD rasanye tak
lambat ag nak wish SELAMAT HARI RAYA . Maaf zahir batin semua . 

she my sweetheart . ecehh !  ♥♥









*jemputlah raya datang rumah :)

Monday, August 13, 2012

preparation raya :)

hye readers . ape plan hari nie ? msty suma tgh busy buat preparation raya kan kan . seronok nye . aku
plak duduk dekat hostel tak boleh nak g mane2 . kelas pun tak g . tak sehat laa ): time nak raya mcm nie
laa tak sehat kan . btw , ada plak org balik2 je cari nahas ngan aku . nak kena nie . diam2 sudah .
abaikan jela org tu . back to the story tadi . ape kaorg dah beli tuk raya ? msty meriah laa raya korg tahun
nie . saya baru beli brg sikit2  dekat TS hari sabtu hari tu . lepas tu gerak pergi masjid jamek plak teman
miera cari baju kurung untuk raya . pergh ! penat sgt . lepas buka baru gerak balik . tu pun ada lagi yg
ta cukup tu . tp seronok dapat hang out ngan unnie2 saya n miera even penat gler . dgn ramai org nye lagi .


nmpak tak semua muka dah penat dah . 
see the budak gorjez tu buat muka 
:DD


*sakit hati . ada org mulut mcm puaka ! hurr !

Monday, August 6, 2012

you're perfecting me :)

assalamualaikum kawan2 . ape plan hari nie ? msty korg tido je kan . al maklum laa bulan puasa nie .
tido jela kan . nnty lapar plak . hahaha . nmpk sgt nadhirah nie selalu buat . *winkwink* mmag agak
selalu jugak laa . peduli kan . hari nie nak cerita ape ye . tade ape pun nak cerita sebenar nye .
saya rindu dekat tinggi saya tu . mr.sponge saya busy kot . tape laa . and video yg dye dance make my
day . seronok tgk dye dance . nak tgk real boleh tak awak ? hee :DD pape pun i'm always miss you .
hopefully , study awak okay dekat sana . same goes with your life okay dear :) jgn saket2 tau .
ketot rindu tinggi ! *okay malu* BUBYEE :DD

tgk tgn dye . tough kan kan . 
auwmm ♥♥♥

Wednesday, July 18, 2012

perfect ? i don't think so .

cak ! ape khbar semua ? hee :D msty korg pelik kan rajin plak nad nie update blog pagi2 nie kan . ahaha .
saya dgn selamba ayam n selamba babun nye tak g kelas pagi nie . hahaha . why ? sebab dye . jeng jeng
BANGUN LAMBAT ! hahaha . hebat kan ?? bnyk laa nad nie pnye hebat . sory miss :) nanti lain kali
muka saya jadi org first masuk kelas :) saya tak sengaja . maafkan saya :D okay aku tulis blog hari nie
sebab nak cerita pasal life aku dekat sini . first of all dulu okay je duduk sini but now is just like sucks !
sebab ape ? ada laa alasan tersendiri . weyh , baru part one nak gaduh bagai ke ? nak tengking org ?
nak malukan org ? tak faham laa . ayat hari-hari aku dengar " dah besar kan , settle laa masalah elok2 . slow talk jela " ececeh . cakap bukan main ag . tp buat tak pun . settle masalah mcm budak sekolah rendah ag ada laa . nak campak barang bagai . dala buat muka . penat laa nak gaduh bagai . kte jumpa
sampai 6 sem kot . 3 tahun . lama lagi kott . nie tak habis satu sem dah nak gaduh mcm perang dunia ke 3 je . cukup laa . BUBYEE :)







*smile is the best medicine . so , smile and be strong :')

Thursday, July 12, 2012

kami :)

assalamualaikum kawan2 . apa khabar semua ? sehat tak ? hari nie nak cerita pasal ape ye . aku nak
cerita pasal tempat aku sambung blaja nie . msty korg cakap eleh ! dah sambung blaja sebulan baru
nak cerita kan . hehe . sorry ye . busy laa . tade mase nak update blog sygg saya nie :D saya nak cerita
pasal kawan2 yg saya rapat dekat sini :) mereka tak setanding unnie2 saya but for me they also make my
day when i miss my unnie . meh sini nak tunjuk sikit gmba2 mereka .

zaza and miera :) kepala ting tong jugak mcm aku . hee :D

nie mimi :) my roomate . comel kan . hehe .

dyeorg laa yang rapat dengan saya dekat IPB nie :) dyeorg jugak laa tempat aku nak bercerita masalah 
ke pasal lawak ke der ke . hahahaha . ayat famous dekat dyeorg sini ' woiii , sapu sampah ke ? ' korg 
msty pelik kan . hahaha . lantak situ . itu je la nak cerita hari nie . nak pergi kelas dah nie .
bubyee :')



*saya excited nak balik pahang hari nie . miss my mama n ayah . wanna hug them :'(

Wednesday, June 27, 2012

sad for you :(

cakk ! see see . rajin tak aku mengupdate blog tersayang nie . well . saje jela . sementara takde keje yg berfaedah nak di buat kan . ptg2 mcm nie hujan plak . mmag seronok laa . kelas plak tade . just aki sorg je tade 
kelas . roomate aku semua ada kelas . duduk laa aku diam2 dekat bilik nie . haha . ayai . bosan meyh . meyh meyh . saya nak story something nie :) semalam org yg saya tunggu text saya . omg ! faham tak perasaan saya 
masa tuh . hilang rase sdey saya . dye text saya . lalala . but ada berita sdey dari dye . dye dah tak boleh dance .
saya yg dengar nie pun sdey . apatah lagi dye . dance 2 dah macam hidup dye . tetbe dye dah ta boleh dance . 
kalu korg pun msty sdey kan . hopefully , dye selalu okay . to MR.SPONGE  , awak jaga diri elok2 okay . 
jgn sdey2 . jgn lupa makan . and kalu saket jgn lupa makan ubat okay . org tna tinggi sakit . and i love the way u caring about me :') thanks tinggi ♥♥♥♥♥♥ tu jela untuk hari nie . bubyee kawan2 . hee :D


*tinggi comel mcm spongebob jugak :)

Monday, June 25, 2012

. pendiam .

assalamualaikum kawan2 . eceh . baik plak aku hari nie kan . lame dah aku tak update blog nie . berkepuk-
kepuk dah habuk kau tgk . so , sementara ada masa terluang tade kelas nie aku rase mcm nak update blog je .
firstly , aku dah duduk kolej nie almost 3 weeks laa . sekarang nie still okay lagi laa . tade masalah ngan study or
dengan org . tade laa aku tak puas hati . tp semenjak dua menjak nie ramai yg cakap aku pendiam ?
like serious laa ape yg aku dgr nie . aku pendiam ke ? mybe laa . aku kalu ada masalah aku akan pendiam sikit
but don't worry semua nie sementara je . ble masalah aku dah settle aku akan jadi balik nadhirah yg hyperactive
2 mybe :) so , conclusion nye semua bnde nie sementara je . i miss my family sakai iban . they make my day n
make my life . ble laa boleh jumpa korg ag nie kan . not in mood laa nak tulis blog panjang2 nie . laen kali
update blog lagi okay :) bubyee :D


*i miss them very much :'(

Sunday, June 3, 2012

goodbye :'(

assalamualaikum , tgk tgk . nmpk tak muka saya yg sdey nie . actually i'm really sad plus excited , plus takut ,
plus cuak . aish ! bape bnyk plus laa kan . rajin tak saya update blog malam nie . nie sebab mybe last time saya  update blog kerana saya akan memasuki alam kolej dan pendaftaran pada hari besok . hmm . tatau laa . msty
lame nnty baru saya boleh update blog saya nie . msty berkepuk kepuk laa habuk kat blog saya . just wanna
says goodbye . bye kawan2 . sob , sob :'( take care . n msty korg tertnye tnye mane plak kolej saya g nie .
even kalu korg tak tnye pun saya nak bg tau saya g ipb atau name penuh nye institut professional baitulmal .
pelik , tak penah dgr . ahh ! ta kisah pun . hee :D soo , bubyee kawan2 . doakan saya berjaya di sana . amin :)

mierul , saya pun ada sponge . hee :D spongebob tuh comel . 
saya mmag suka buad muka . abaikan muka saya disitu . hee :DD

goodbye :'( i'm going to college now .




*for my romeo . take care . jgn saket . kaki jgn terpelocot ag okay . goodbye romeo :'(

Friday, June 1, 2012

thanks .

assalamualaikum semua :) selamat pagi . msty korg suma dah lena tido kan sekarang but for me aku still tak
boleh tido bnyk bnde aku nak pikir :( pelik kan aku rajin plak update blog mlm2 nie . ohh well ! nadhirah nie
dye pnye semangat rajin dtg laa nie :) mlm nie aku tatau laa nak cakap ape . aku terharu coz someone nie ada
buad blog and i don't know sebab aku or tak . *tna perasaan sendiri* ehem , ehem . awak ! saya tatau laa
awak buad blog nie sebab saya or tak but seriously saya terharu n happy . hmm , thanks :') saya tatau laa
awak ada baca or tak pasal awak dalam blog saya . but ape saya cakap is honest n not a joke . hmm . ape lg
eak . hmm .please taking care . saya always risau about kaki awak . cepat sembuh n boleh dance mcm video
yg awak suruh zyra bg kat saya tuh . hmm ! pasal video tuh nice n thanks . nnty awak dance tuk saya plak eak .
boleh kan ? boleh kan ? *wink wink* oke laa . smpai sini dulu laa . msty awak letih nak baca nie . tape laa .
kate pun saya nie hyperactive . n lastly , iloveyou comel :) 




*buad muka segan ngan mierul  . good night :)

Thursday, May 31, 2012

salah sendiri :(

jeng jeng . assalamualaikum kawan2 semua . cakk ! lame kan tak nmpk kte update blog nie . almaklum laa
busy laa kan . hmm , ape laa si nadhirah nak cerita nie . ahai . ehem ,ehem . saya sekarang bnyk sgt mengeluh .
kenapa ? jgn tnye laa kan . saya  rase bersalah sgt . seriously , sgt bersalah . sgt sgt . aih , berapa bnyk sgt laa
kan . saya dah buad salah kat someone nie . saya dah lukakan hati dye . seberapa bnyk aku aku tatau .
aku tak boleh nak baca or assume hati org . jahat kan nadhirah nie . nape laa ta pandai jge hati org kan :(
aish . aku nak give up je ngan dye but ada seorang yg aku sygg nie selalu bg kate2 semangat . cakap jgn
give up . everything gonna be okay and many else . aku caye kan dye . serious , dye dah macm kakak aku
sendiri . dye yg aku mksd kan adalah NAZAHTUL EZYRA . back to someone yg aku dah lukakan hati dye .
i just wanna says i'm so sorry . saya susah hati laa awak mcm nie . take care . jage kesihatan . jgn saket2  .
kalu kaki still sakit jgn dance ag coz akan buad kaki awak ag teruk . saya rase bersalah sgt sgt ngan awak .
it's all my fault :( bnyk ag saya nak cakap ngan awak tp smpai sini dulu laa . jgn lpe pesanan saya . and again ,
MIERUL HAKIMI , i just want to say that's i'm very very very sorry :( sorry sorry n sorry :(

dye senyum n saya dah rosak kan senyuman manis dye :')






*picture above is the one that i love and also the one that i hurt his heart :((

Thursday, April 26, 2012

rilakkuma !

hye ! cak . hehe . lame dah ta update blog rase nye . hehe . apa khabar kawan2 ? tgk tajuk 2 . msty korg tau
kan bnde ape laa si nadhirah nie na cite . hee . tady kan saya ikot laa mama n ayah saya nie pergi ke bandar .
then jalan laa pusing2 n lalu satu kedai teddy bear n guess what ! saya jumpa rilakkuma idaman . waa ! saya
pun buad laa mke comel ngan mama na mintak teddy 2 . n my mama cakap nak kew . nak kew ?! of course
laa nak . n mama pun kate cepat laa pilih mane nak . and guess what . i got that rilakkuma . waa ! saya sayang
laa mama saya . hee :) msty ada ada some people yg tnye bnde alah ape laa rilakkuma 2 . jeng ! jeng !
rilakkuma nie ada lah sejenis makanan tradisional . ahaha ! pfffttt -.-' ! jgn layan laa kepala hotak nadhirah nie .
hehe . mehh saya tunjuk sikit rilakkuma . mempersembahkan :


* mama , saya nak telinga yg warne pink 2 . hee . comel ! *

comel kan . hehe :D ta dpt prince charming bagi pun mama bg pun dah cukup . n mama kate hadiah .
hadiah ape pun den tatau laa . na kate bufday lmbat lg . hee . jnji dah dapat . *rase macam na menari2 jew 
mase tulis blog nie . *





* rilakkuma saya name dooly . jeng ! hehe *

Sunday, April 8, 2012

will think of u :)

cak ! terkejut ta nengok nad update blog malam2 nie . ehem ! ehem ! assalamualaikum semua kawan-kawan .
bosan duk rumah nie . tatahu na buad ape dah . bese laa kalu budak da bersara dari sekolah nie kan .
ape jela na buad kat umah . aish ! kalu dlu pagi-pagi jew da bgon kena g skola . smpai ptg plak kan kat
skola 2 . soo , tade laa boring tade bnda na buad . kalu bosan kat skola bole lompat2 ngan bestie2 kat skola 2 .
bole tarik rambut dak2 laki kan . nengok dyeorg buad asyik lucah ngan perangai dyeorg yg nonsense 2 .
nages kat toilet . nie msty unnie-unnie kesayangan saya 2 tau . even saya tade kat situ tp saya tau tau . share
masalah ngan dyeorg . nages same kan :) . hmm . nape tetbe saya tulis pasal sekolah ? msty pelik kan .
tady disebabkan bosan sgt saya pun godek2 laa fon saya n guess what . saya nmpk gmbr2 kat skola before
SPM ! waa ! sumpa tetbe rinduu na skola balik . bole ta ? *buad mke kesian kat pengetua* rinduu na pakai
bju skola , na g kantin , usha2 dak laki yg comey2 , rinduu na kongsi earphone ble ckgu membebel . kalu ckp
mmag ta abis laa kan . bnyk aku buad ngan unnie2 saya . saya sygg mereka ! yeay ! :) meh sini saya
kongsi sikit2 gmba kteorg mase sekolah .











see ! kalu na ltak lg mmag bnyk laa . well . kami memag ske amek gmba nie . kalu da ikot mmag ag bnyk laa
kan . smpai korg pun bole naek juling . hee :) lepas nie mungkin da susa na kumpul2 same-same ag kan .
macam mase skola . saya doakan kejayaan unie-unnie saya . hope korang berjaya dalam hidup ok .
ape pun yg jady jgn cepat putus asa . setiap masalah pasti ada jalan penyelasaian kan :) iloveyou guys so much :) jgn lpe aku okay :) sbb aku ta penah na lpe unnie-unnie aku nie . aku ada jew untuk korg n support suma ape kputusan korg okay . u guys still in my heart forever . unnie-unnie suma akan selalu ada dalam hati
maknea2 :) imissyouguysalot :')





* lots of love 
   zyrainieffadhera <3 <3