Tuesday, May 14, 2013

menjengkelkan

okay , kenapa ada gambar ni . hehe . ada laa jugak kena mengena 
dengan entry harini . hehe . 

assalamualaikum , ape khabar kawan2 ? mcm mana harini ? sihat ? kalau tak sihat bawak2 laa makan ubat ye . nnty lambat sihat pulak . harini nad nak cerita pasal seorang hamba Allah ni . bagi aku dye agak menjengkelkan laa mungkin . dye anggap kawan baik tu ada je selalu nak dengar masalah dye . dah kalau kau cari dye tengah malam kau tak fikir ke yang dye dah tido ke ape ke . aku pelik jugak mcm mana dye fikir . dye tak boleh fikir ke yang bestfriend dye tu ada life jugak bukan  nak menghadap masalah dye sorang je . c'mon laa weyh . dah besar kan . takkan semua masalah kau nak org lain tolong selesaikankan . kau dah mintak dye tolong . dengar masalah kau tapi kau still jugak kutuk2 dye , cakap belakang . and please laa jaga tepi kain kau sendiri okay . mana tau kalau koyak kng kau jugak yang malu kan . sudah2 laa weyh . sorry laa kalau ape nad tulis ni buat korang terasa tapi ape nad tulis ni hanya untuk seorang hamba Allah ni . cukup2 laa kau kutuk dye kau tak nampak ke dye tetap jugak dengar masalah kau bagi nasihat dekat kau . marah betul aku laa . *sabar nadhirah . gosok dada :) 
cukup2 laa dengan perangai kau tu . Allah ada kan . setiap masalah ada penyelesaian dye . bukan dengan kau emo tu semua masalah kau boleh selesai . lagi buat masalah ada laa . buat org menyampah tau . sekian . gtg , byebye kawan2 .




*behave okay sahabat :)

Thursday, May 9, 2013

result exam

gambar ni sebenarnya takde kaitan pun dengan tajuk entry .
sesaje je nak letak . hahaha .
setelah sekian lama tak mengupdate blog . harini baru laa rase nak update blog kembali . tetbe rajin pulak kan . hahha . tajuk harini exam . kenapa dengan exam kan ? harini semua students UITM dah tau result
final exam haritu . yess ! final exam . cepat kan . biasa laa UITM kan . hihihih . nad dapat result cukup makan je . alhamdulillah . rezeki daripada Allah . cuma ada laa satu perkara yang mengecewakan terjadi .
perkara ape ? biar nad jela yang tau :') even takde org dengar luahan hati nad . ALLAH tetap ada untuk nad . untuk hamba-NYA . dia akan ada untuk dengar semua luahan hati nad . what the most thing is org yang nad percaya langsung tak hiraukan nad . rase mcm dejavu . perkara mcm ni pernah terjadi dulu . hmm :) ape pun . jangan pandang ke belakang dah . part 3 here we go ! in shaa allah . akan buat yang lebih baik . semua ni rahsia Allah :) for ZYRA thanks sebab ada untuk aku . even aku sedih or happy kau selalu ada . thanks banyak-banyak . terima kasih SAHABAT . kau ada untuk dengar masalah aku :) sorry kalau aku ada menyusahkan kau :)







*it's okay not to be okay :') keep strong .

Thursday, January 3, 2013

sad :(

assalamuailaikum kawan-kawan . tgh buat ape tu ? mesti ramai yang tengah siapkan assignment mcm aku .
ayat bajet je padahal tak start pun lagi buat . lama nye laa aku tak update blog nie . bapak laa rindu nye . sebelum nie ada je bnde yang tak menginzinkan nak update blog . wifi rumah aku rosak laa , broadband
slow laa , macam-macam laa . sementara aku takde keje nie . aku rase nak bercerita plak dekat twitter nie .
ape perasaan korang kena tipu ? sakit kan . tapi mesti ada yang tak kisah kan . bagi aku sakit . kalau
tak janji aku tak kisah pun . nie last2 aku jugak yang disalahkan . buat aku nak menhcarut-carut je tapi aku sabar jela . ape aku boleh buat kan . nie aku rase nak g gegar hostel zyra nie nak g bercerita semua .
nak mencarut bagai . aku pendam jela kan . ape boleh buat kan . bila laa nak cuti sem nie . nak balik koyan
laa :( rase mcm lama plak tak jumpa budak2 nie . padahal baru je cuti . cukup laa kot sampai sini . jauh sgt
dah aku melalut nie . nak mandi plak :) nak segar kan badan . aku serabut ngan benda2 nie semua .
okay :) mandi dulu . BYE :)





Friday, October 26, 2012

selamat hari raya :)

cak ! lama tak aku tak update blog nie . biasa laa . aku agak busy dengan study and mcm2 lagi laa . now ,
cuti sem . final exam pun dah habis . saya sudah bebas . tapi tak bebas sgt . tunggu result keluar baru laa rase
lega sikit n beban nak fikir tu hilang . hee :) cuak semua ada . okay , stop pasal final exam n bla bla bla .
tengok tajuk pun tau nak cerita pasal ape kan . hari nie hari raya aidiladha . so , semua msty raya kan . raya
korang msty meriah kan . okay , raya aku tade laa meriah sgt . biasa2 je . takde laa semeriah raya puasa
hari tu . hehe . soo , tade ape yg menarik nak cerita . just rindu nak menaip dekat blog nie . dah lama sgt tak
menaip dekat blog nie akibat kesuntukan masa . haha . nampak tak ayat tu mcm aku nie busy kalah pm je
kan . ahaha ! disebabkan tak beraya dekat mana2 . aku pun buat laa kerja yang paling berfaedah .
PALING ! jeng jeng iaitu snap picture . huahua . disebabkan ank sedara aku ada balik . ape lagi . dye laa jadi mangsa jadi photographer tak bertauliah . haha . sorry ye .  soo , mehh . nak share sikit gmbar time raya tadi . hee :)





nampak tak kalu takde kerja jadi mcm 
mana . haha :D



salam aidiladha semua :)

BYEBYE :) 


*saya rindu muhammad khairulzaim :)




Friday, September 7, 2012

pain .

assalamualaikum semua :) selamat malam . eh eh , silap silap . seelamat pagi semua :D nmpk tak cergas nye
tak tido ag nie . haha . tak ngantok ag sebab ptg dah tido . jadi burung hantu laa kan . dah lama tak update blog .
tade bnde laa nak update blog nie . besok plak ada test BEL . fuhh ! cuak nie . takut nie . wish me goodluck !
hopefully , boleh laa buat test besok .n hope test besok tade laa susah mana kan . nak study pun tatau laa nak
study ape . hmm , semsnjak dua menjak nie ada je org terasa . tak faham , tak faham . serabut otak nak fikir .
so , conclusion tak payah fikir . HAHAHA . *gelak jahat* come . nak share sikit gmbar ngan baby sorg nie .
haha .





sebelah aku tu laa baby nye . msty igt boyfriend kan . haha . tidak sama sekali . sebab ape baby ? sebab dye
suka sgt panggil org lain baby . hahaha . btw , sini miera aku nak cakap sikit . ape pun masalah kuat tau .
biasa laa manusia nie . kau cantik kalu kau ketawa n senyum nie . haha . ikhlas tau aku puji :DD n kesian
dekat diri kau dulu okay sayang .


*tido dulu ! mengantok . goodnight all !

Wednesday, August 22, 2012

raya 2012 :)

assalamualaikum semua :) msty sekarang nie you all still beraya ag kan . but for me , duduk rumah jela . dah
habis dah semua rumah nak g raya . dah tade rumah dah nak g beraya . hehe :) bosan jugak dudk rumah . anak
sedara n kakak2 semua dah balik rumah masing2 . so , rumah dah kembali sunyi laa . raya tahun nie tak berapa
nak seronok sgt laa . sadis je rase . nape ? saya pun  tatau laa nape . mybe sebab tak raya sama-sama kot mcm
tahun sebelum nie . mmbe laa kan . hmm :') yela , ramai dah sambung blaja so , tak boleh laa nak sama2 dah .
balik cite raya tadi . korg dapat bnyk tak duit raya . kte pun dapat bnyk jugak . haha . tp g raya rumah org tak
dapat dah laa . dah besar kan . ada certain rumah je still dapat lagi . at least seronok coz dapat raya with my
unnie n my sweetheart cima senget tu . hahah . ada laa sikit gmba . tahun nie tak bnyk gmba coz akak aku suma raya rumah mak mertua . haha . me and my brother je raya sini raya pertama . wee :)






she my rabbit . hahaha .






nampak tak gmbar merepek kteorg . haha . mmag kalu nak upload semua esok pun tak habis . nmpk tak bnyk dye mcm mana . biasa laa kalu semua muka keje nak bergambar je . sabar jela . haha . btw , thanks 
raya nie best laa dapat jumpa korg . lama kot dah tak jumpa korg . hangout sama kan . hehe :DD rasanye tak
lambat ag nak wish SELAMAT HARI RAYA . Maaf zahir batin semua . 

she my sweetheart . ecehh !  ♥♥









*jemputlah raya datang rumah :)

Monday, August 13, 2012

preparation raya :)

hye readers . ape plan hari nie ? msty suma tgh busy buat preparation raya kan kan . seronok nye . aku
plak duduk dekat hostel tak boleh nak g mane2 . kelas pun tak g . tak sehat laa ): time nak raya mcm nie
laa tak sehat kan . btw , ada plak org balik2 je cari nahas ngan aku . nak kena nie . diam2 sudah .
abaikan jela org tu . back to the story tadi . ape kaorg dah beli tuk raya ? msty meriah laa raya korg tahun
nie . saya baru beli brg sikit2  dekat TS hari sabtu hari tu . lepas tu gerak pergi masjid jamek plak teman
miera cari baju kurung untuk raya . pergh ! penat sgt . lepas buka baru gerak balik . tu pun ada lagi yg
ta cukup tu . tp seronok dapat hang out ngan unnie2 saya n miera even penat gler . dgn ramai org nye lagi .


nmpak tak semua muka dah penat dah . 
see the budak gorjez tu buat muka 
:DD


*sakit hati . ada org mulut mcm puaka ! hurr !